VET – Vorm en tekst

Vorm en tekst

Vormgeven van informatie

 

 

Schrijf je een werkstuk, een verhaal of een andere tekst? Maak je een poster, een uitnodiging of een pamflet? Dan wil je dat je boodschap goed overkomt. Je besteedt dus zorg aan de inhoud, aan je formulering en aan je stijl. Je besteedt zeker aandacht een de vorm. Immers, een goed gekozen vorm versterkt je boodschap, ordent de informatie en maakt die informatie overzichtelijk, toegankelijk en goed leesbaar.

Het kiezen van de juiste vorm is een lastig proces waarin je veel afwegingen en keuzes moet maken. Dat is niet eenvoudig, zeker niet als je daar geen of weinig ervaring mee hebt. En als je de mogelijkheden van je tekstverwerker of opmaakprogramma ontdekt hebt, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Daarom is er Vet.

 

Vet is jouw gids bij het vormgeven van informatie

 

Door professionals, voor liefhebbers

Vet is gemaakt door professionals met jarenlange ervaring in het professioneel ontwikkelen van leermiddelen voor het onderwijs en het verzorgen van communicatie voor het bedrijfsleven. Als respectievelijk allround vormgever, educatief auteur en educatief uitgever hebben zij hun kennis en ervaring gebundeld op de website www.vormentekst.nl. Vet is niet bedoeld voor professionele vormgevers, maar voor studenten en liefhebbers en ondersteunt hen op een toegankelijke wijze bij afwegingen en keuzes ten aanzien van vormgeving.

 

Inhoud en opbouw

Vet is opgebouwd uit zes onderdelen:

  1. De opzet van een document
  2. De opmaak van tekst
  3. Lettertypen
  4. Layout
  5. Tekst en beeld
  6. Voorblad of omslag

Elk hoofdstuk bestaat uit basisinformatie en verdiepende informatie met achtergronden, adviezen, tips, voorbeelden, beeld en toepassingen.

Behalve deze zes onderdelen geeft Vet informatie over het maken van een eenvoudige opmaak in Word (’Hoe doe je dat in Word’).  Met de toepassing ‘Maakop’ kun je met veel aspecten van vorm experimenteren.

Je kunt de zes onderdelen van Vet willekeurig of aan de hand van je eigen interesse of vragen doornemen. Je kunt dat ook doen aan de hand van de vijf grote opdrachten die op de website zijn opgenomen. Kies je voor die tweede optie – de opdrachten – dan kom je met alle aspecten van Vet in aanraking. En daarna…………… aan de slag!!

 

Licentieprijs

Je kunt voor 19,50 een licentie Vet aanschaffen voor onbepaalde tijd. Daarmee kun je tegelijkertijd inloggen op één apparaat (laptop / smartphone / etc.).
Log je in op een ander, tweede apparaat, dan logt het programma dus automatisch uit op het eerder gebruikte apparaat. Wil je tegelijkertijd op meer dan één apparaat met Vet werken, schaf dan ook meer dan één licentie aan, elk met een eigen email adres om de licentie aan te koppelen.

 

Korting op Vet met van Schrift Naar Schrijven (SNS)

Ben je licentiehouder van de pabo-methode ‘van Schrift Naar Schrijven (SNS), dan kun je de licentie op Vet met korting aanschaffen. Dat gaat als volgt in zijn werk:

  1. Log met je accountgegevens van SNS in op de website van ‘Vorm en tekst (Vet)‘.
  2. Je komt direct op de betaalomgeving en kunt betalen.
  3. Het bedrag met korting staat al ingevuld.
  4. Na betaling heb je direct toegang tot Vet.

 

Docent?

Bent u docent aan het VO, MBO of HBO/WO en geïnteresseerd in Vet, dan kunt u een proeflicentie aanvragen. Die helpt u bepalen of Vet interessant is voor uw leerlingen of studenten. Gebruik voor het aanvragen van uw proeflicentie a.u.b. dit contactformulier.