Bij de les – Handschrift verbeteren / aantekeningen maken

 

Welkom bij

Bij de les

 

Bij de les is bedoeld om:

  1. Je eigen handschrift te verbeteren.
  2. Slim en efficiënt aantekeningen te leren maken.

Die twee onderwerpen lijken niet zo veel met elkaar gemeen te hebben, al is het prettig als aantekeningen goed leesbaar zijn. Echter, met de hand schrijven van aantekeningen blijkt de nodige voordelen te hebben. Dat sluit niet alleen aan bij wat je intuïtief ervaart – ‘Als ik het in mijn eigen woorden opschrijf, weet ik het eigenlijk al.’ – maar wordt ook bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.
Dat onderzoek toont aan dat je informatie beter verwerft en verwerkt als je met de hand schrijft. Je begint immers tijdens het schrijven al met het ordenen, formuleren en dus het verwerken van informatie. Een goed leesbaar handschrift is een belangrijk hulpmiddel bij het verwerven en verwerken van kennis.

 

Bij de les in een notendop

Bij de les is een internettoepassing met informatie, instructie, oefeningen, toelichting en achtergronden, voorbeelden, oefenbladen en instructiefilmpjes. Bij de les bestaat uit 4 delen. Je kiest daaruit de delen die voor jou relevant zijn.

Deel 1: Eerste hulp bij ongemakken

Heb je last van ongemakken als je schrijft, bijvoorbeeld kramp of pijn in je schouder? Deel 1 geeft je tips en aanwijzingen om die ongemakken op te lossen en te voorkomen en geeft je daarvoor ook oefeningen.

Deel 2: Een leesbaar schrift

Is je handschrift niet goed te lezen, dan kan dat allerlei problemen opleveren. Bovendien is inmiddels aangetoond dat met de hand schrijven ervoor zorgt dat je wàt je schrijft veel beter tot je neemt. Deel 2 helpt je om je handschrift te verbeteren.

Deel 3: Kort en krachtig

Om slim en efficiënt aantekeningen te kunnen maken, moet je over een aantal ondersteunende vaardigheden beschikken. In deel 3 leer je tempo te schrijven, klein te schrijven, beknopt te formuleren en met icoontjes (picto’s) te werken.

Deel 4: Opmaak

Deel 4 laat zien hoe je met behulp van een overzichtelijke vorm de inhoud van  – bijvoorbeeld – je aantekeningen ondersteunt. Of je nu schrijft met je pen of met een toetsenbord, een goed gekozen vorm versterkt de inhoud van je boodschap. Wil je meer weten over de opmaak van typschrift, kijk dan op VéT (Vorm en Tekst), het digitale broertje van Bij de les.

 

Een licentie voor Bij de les

Een aantal pagina’s van Bij de les zijn gratis toegankelijk. Om ook toegang te krijgen tot de afgeschermde pagina’s, heb je een licentie nodig. Voor € 15,00 kun je die licentie kopen (deze link wordt uiterlijk 1 februari actief). Je krijgt na betaling direct toegang tot Bij de les.
Met een licentie kun je op één apparaat tegelijkertijd inloggen. Log je in op een ander, tweede apparaat, dan logt het programma automatisch uit op het eerste apparaat dat je gebruikt. Wil je met Bij de les tegelijkertijd op meer dan één apparaat werken, schaf dan ook meer licenties aan, elk met een eigen emailadres.

 Let op: Heb je het werkschrift van Bij de les aangeschaft, dan blijft die licentie geldig. De licentiecode staat op de colofonpagina (pagina 2) van je werkschrift.

 

Een groepslicentie voor Bij de les

Ook groepslicenties, bijvoorbeeld voor scholen, zijn per 1 februari 2021 mogelijk. De licentieprijs is dan € 10,00 per licentie bij een minimale groepsgrootte van 25 licenties.
Mail voor informatie daarover aan info@cantal.nl of gebruik de Contact-optie.

 

Bedenk: